Velika važnost detoksikacije : živite punim plućima!
Iako smo zakoračili u prve dane jeseni to nije nikakav razlog da svome tijelu ne pružite nekoliko tretmana detoksikacije. Kako bi život mogli ispuniti novim stvarima, moramo otpustiti stare. Ista se stvar događa i u našem organizmu – da najbolje iskoristi ono što unosimo u njega, moramo baciti sve čime smo ga opterećivali tijekom godine.U današnje vrijeme detoksikaciju najčešće odabiremo za poboljšanje zdravlja i kada se osjećamo umorno i iscrpljeno, psihički i fizički, ali i kao dio rituala za ljepotu i njegu. Naše tijelo je programirano da se u normalnim uvjetima automatski čisti od toksina i ostalog otpada, no kad živimo pod stalnim stresom, jedemo lošu hranu, prejedamo se, ne pijemo dovoljno vode i nismo fizički aktivni tada tijelo troši previše energije na preradu svega čime smo ga natrpali što za posljedicu ima manjak raspoložive energije za ulaganje u automatske procese čišćenja (prirodna inteligencija našeg tijela) te oni postaju površni što dovodi do nakupljanja toksina – autotoksemije ili vlastitog trovanja.
Svjedoci smo i velikog porasta raznih novih bolesti posljednjih godina koje su rezultat udaljavanja od prirode i nezdravih životnih i prehrambenih navika. Odgovor na pitanje zašto se stanje s vremenom pogoršalo vrlo je jednostavno – bitno su se promijenili uvjeti i način života čovjeka.
 Četiri osnovnih uzroka zadržavanja toksina u organizmu : –  prekomjerno izlaganje neprirodnim toksinima u hrani, zraku i vodi –  slabljenje prirodnog procesa izlučivanja toksina zbog nezdravih navika –  iscrpljenost živčanog sustava hiperaktivnim načinom života – vanjska djelovanja na psihičko-emocionalno stanje čovjeka, koje imaju izuzetno snažan utjecaj na organizam
Koji simptomi govore da vam je potrebna detoksikacija?
Sve ovo može preopteretiti i oslabiti organizam i spriječiti njegov pravilan rad, a nepravilan rad organizma može uzrokovati manje tegobe, kao što su umor i pospanost, a kasnije i veće probleme poput depresije, preranog starenja i raznih bolesti. Iako navedeni uzroci gotovo nikad ne utječu na život čovjeka pojedinačno, nego je njihovo djelovanje međusobno isprepleteno, krajnji rezultat je isti – stanje toksičnosti u krvi i tkivu ljudskog tijela koje ostavlja tragove – iznutra i izvana. Godine takvog života izazivaju bolesti i degeneracije, nakupljanje suvišnih kilograma, beživotnu kožu i kronični psiho-fizički umor.
Navest ćemo neke od simptoma koje možete osjetiti ako je vaš organizam opterećen toksinima: neugodan zadah i miris tijela, prekomjerna tjelesna težina, kronična glavobolja, kronični sinusitis, bronhitis i astma, reumatizam, alergije, rast kandide, kronični umor, depresija, problemi s kožom, slabo pamćenje, nadutost trbuha i plinovi, loša probava, zatvor i prerano starenje. Detoksikacija ili čišćenje organizma, pomaže tijelu vratiti prirodnu ravnotežu i potiče procese ozdravljenja. Mnogi ljudi svjedoče da im je čišćenje pomoglo vratiti energiju, ukloniti tegobe, povećati koncentraciju, razviti pozitivan stav i mentalnu bistrinu.
Najbolji način detoksikacije je znojenje, a ovaj tretman možete obaviti kod nas u hipertermičkoj ozonskoj sauni. Sve ostale koristi saune i takvog tretmana pročitajte na ovom linku.
Zasučite rukave i javite nam se mailom ili telefonom . Rezervirajte termin. 
Vaš Bioclinic tim.