Ne postoji bolji način da potaknemo tijelo da maksimalno iskoristi svoj fizički potencijal nego da mu priuštimo tretman detoksikacije. Pri tome nikako ne smijemo zaboraviti da smo nevidljivim nitima neraskidivo vezani s prirodom i njenim ritmom. Kao što svako proljeće radimo temeljito čišćenje kuće, od naslaga soli temeljito ispiremo automobil, smatramo da je nepotrebno ponavljati koliko je važno i korisno takav sličan tretman priuštiti vlastitom tijelu. Želimo li najbolje koristiti ono što unosimo u tijelo, prije svega moramo izbaciti nepotreban višak.
ZAŠTO JE TOLIKO VAŽNO PERIODIČKI ČISTITI ORGANIZAM?
Detoksikacija nam je izbor kada želimo poboljšati sveukupno zdravlje, kada se osjećamo umorno ili iscrpljeno, ili, jednostavno kao tretman ljepote i njege. Naše bi tijelo u normalnim, prirodnim okolnostima samo izbacivalo višak toksina i ostalog otpada u tijelu i detoksikacija nam uopće ne bi trebala. Ipak, kako živimo u uvjetima kakvima živimo (žurba, stres,, napetost, neuredne životne navike itd.), detoksikacija je više nego razumna odluka.
Tijelo jednostavno troši previše energije na preradu svega što smo natovarili u njega te dolazi do deficita potrebne energije kako bi se pokrenuo proces automatskog čišćenja, koji postaju manje detaljni, što na kraju dovodi do nakupljanja toksina u tijelu (autotoksemije). svi smo svjedoci sve većeg oboljevanja među populacijom ,  ako se zapitamo što se promijenilo u odnosu na prije, odgovor je vrlo jednostavan : uvjeti i način života suvremenog čovjeka.
OSNOVNI UZROCI ZADRŽAVANJA TOKSINA U TIJELU
  • prekomjerno izlaganje toksinima u hrani, zraku ili vodi
  • prenapregnutost živčanog sustava
  • oslabljen proces eliminacije toksina
  • vanjski faktori koji utječu na psihičko stanje čovjeka
  • (vrlo) slaba tjelesna aktivnost
PREDISPOZICIJE ZA DETOKSIKACIJU
Ne radi li vaš “ispušni sustav” kako treba vremenom će se javiti razne tegobe, u početku manje (umor, stalna pospanost), a kasnije i veće (prerano starenje, razne bolesti). Navedeni uzroci ne utječu na čovjeka pojedinačno, nego u interakciji, a rezultat je , kako god okrenemo, isti : stanje stalne, veće ili manje toksičnosti. Živeći tako godinama polako skupljamo bolesti i degeneracije tkiva, nakupljanje suvišnih kilograma, beživotnu kožu te kronični umor.
Ako nam je organizam “obogaćen” toksinima ne možemo isključiti niti mogućnost neugodnog zadaha te mirisa tijela, kroničnu glavobolju, kronični sinusitis, alergije, kandidijazu, razne alergijske reakcije, slabo pamćenje, stalnu nadutost…mnogi zadovoljni klijenti kažu kako im je detoksikacija pomogla da vrate energiju, smanje ili potpuno uklone razne tegobe, razviju pozitivan stav i poboljšaju koncentraciju i pamćenje.
NAŠ NAČIN DETOKSIKACIJE
Postoji mnogo načina kako možete detoksicirati svoje tijelo, mi Vam savjetujemo nekoliko tretmana u hipertermičkoj ozonskoj sauni. Ne postoji bolji način detoksikacije od znojenja, tretman dobro poznat od drevnih vremena.
U tih 30 minuta tretmana ubrzat ćete cirkulaciju i izmjenu hranjivih tvari oko 4x, izgubit ćete oko 500 kCal, znojem ćete se osloboditi mnogih štetnih tvari..i da dalje ne nabrajam, sve prednosti ozonske saune su na ovom linku.
Proljeće je blizu…