Svakome od nas dobro dođe povremena detoksikacija, otprilike 2-3 puta godišnje, a najpotrebnija nam je nakon božićnih i novogodišnjih blagdana ! Jasno je da tijekom navedenih blagdana u sebe unosimo prekomjerne količine masnih namirnica, kao i prezačinjene hrane, alkoholnih pića i kolača. Dio tih toksina tijelo će uspjeti izbaciti samo, dok se ostatak akumulira u tijelu. Nakupljeni toksini mogu napraviti puno problema, pa je s tog aspekta povremena detoksikacija iznimno važna i preporučljiva.

 

Simptomi za potrebnu detoksikaciju

Simptome koji vam pokazuju da li vam je potrebna detoksikacija lako je prepoznati:
  • Kronični umor i/ili smušenost: ovo je uvijek siguran znak da ste pretjerali. ako se budite jako teško ili ste dovoljo spavali ali vam usprkos tome glava pada od umora, znate što vam je činiti.
  • Akne i/ili loš ten: loša uili neadekvatna prehrana često izaziva upalne promjene na koži koji se manifestiraju kao umorna koža prepuna nečistoća i akni. Proces detoksikacije tu će sigurno pomoći.
  • Glavobolja: to nisu teške glavobolje nego neugodna i tupa bol koja prolazi kada se dovoljno odmorimo i kada se toksini u što većoj mjeri izluče iz tijela. Detoksikacija to, naravno, dosta ubrzava.
  • Neugodan miris tijela: Kad je vaše tijelo zagušeno toksinima i ne može ih izbaciti, to se može odraziti kroz neugodan zadah i miris tijela. Loš zadah je rezultat bakterija i toksina koji se nakupe na jeziku, dok neugodan miris nastaje zato što otrovi putem znoja isparavaju kroz kožu. Česti uzrok je previše brze hrane, te previše šećera u prehrani. Uz zdraviju prehranu, pokušajte si pomoći losionima za tijelo s nekim ugodnim mirisom.
  • Manjak energije i depresija:  Ako tretirate svoje tijelo kao kantu za smeće, ne možete očekivati da se to ne odrazi i na raspoloženju. Manjak energije, umor, glavobolje i slaba koncentracija dovest će do toga da se osjećate loše, jer vaš organizam ne funkcionira onako kako bi trebao.
  • Neredovita stolica i lako dobivanje na težini: tu zaista ne treba ništa reći

Najbolje za vas

Svatko od vas odabrati će vrstu detoksikacije za koju smatra da je najbolja (pienje puno vode, čajeva, post, puno hodanja itd…). Mi vam predlažemo detoksikacijske tretmane u parnoj ozonskoj sauni. Ovaj je način detoksikacije gotovo bez premca jer je dokazano da je ozon u kombinaciji s parom najefikasniji u izvlačenju toksina iz tijela putem znoja.

Longevity ozonska parna sauna ima gomilu prednosti, a sve o njima pročitajte na ovom linku.

Želite li okrenuti novi list, okrenite naše brojeve telefona i dogovorite termin. Vaš Bioclinic tim.