Tinitus

Tinitus predstavlja neugodnu pojavu šuma u ušima koja je uglavnom skroz bebzazlena. Postoji subjektivni i objektivni tinitus, subjektivni predstavlja osjet zvuka bez zvučnog podražaja, a čuje ga samo bolesnik dok objektivni nastaje zbog zvukova koji okoline u blizini uha.

Bioclinic tinitus tretman uključuje:

 • Razgovor o problemu i samom trajanju šuma
 • Vježbe za cirkulaciju
 • Mjerenje razine kisika u krvi
 • Laserski tretman
 • Biljne kapi protiv šumova i skleroze
 • MP3 player sa snimljenim frekvencijama po metodi BTA (British Tinnitus Association) te DTC (Deutsche Tinnitus Klinik)
Subjektivni tinitus
Predstavlja osjet zvuka bez zvučnog podražaja, a čuje ga samo bolesnik dok objektivni nastaje zbog zvukova koji okoline u blizini uha.

Simptomi subjektivnog tinitusa: zujanje, zvonjava, hukanje, zviždanje ili siktanje, a ponekad je raznolik i složen.

Objektivni tinitus
Tretman dijagnostike vrlo je jednostavan i potpuno ugodan i bezbolan. Analiza, u prosjeku, traje 60-ak minuta, dok osoba cijelo vrijeme sjedi u udobnoj stolici. Na glavi ima bioindikatore koji su u stvari slušalice preko kojih se putem visokih frekvencija tijelu daju upute koja su tkiva ili organi upravo analizirani.

Simptomi objektivnog tinitusa: tipično pulsirajući (sinkroniziran s radom srca) ili povremeni. Najizraženiji je u tihom okruženju kada nema drugih podražaja iz okoline.

Najčešći uzroci tinitusa:

 • Abnoramlne aktivnosti neurona u slušnoj kori
 • Mišićni spazam ili mioklonusa nepačnih mišića ili mišića u srednjem uhu
 • Akustička trauma (bukom izazvan osjetno-živčani gubitak sluha)
 • Starenje (prezbiakuzija)
 • Meniereova bolest

"Isprobala sam anticelulitnu masažu od 10 tretmana i ugodno sam se iznenadila s vidljivim rezultatima. Također sam prezadovoljna s klasičnom masažom. Osoblje je iznimno ljubazno, a s druge strane vidljiva je njihova stručnost u svakom segmentu, od savjetovanja do konkretnih ciljanih savjeta. Moja preporuka svakome."

Klementina Bosus

"Hvala svima na odličnom tretmanu! Oduševljena sam pristupom terapeuta i terapeutskim postupcima. Posebno želim istaknuti blagodati masaže i ozonske saune i kupke nakon koje sam se osjećao osvježeno i opušteno!"

Nataša Arapović

"Vrlo sam zadovoljna uslugama sportske masaže, a korištenjem ozonske saune brzo sam primjetila pozitivne učinke na zdravlje. Terapeuti su vrlo ljubazni, stručni i profesionalni! Zato preporučujem ovaj centar svima !!
Vidimo se opet! 🙂

Iva

"Znajući za Bioclinic odlučio sam se na svojem putovanju kroz Zagreb posjetiti istu i počastiti sebe sa ozonskom komorom. Ispostavilo se da je termin "počastiti sebe" ispravan. Ugodna atmosfera, vrlo ljubazno osoblje koje je imalo razumijevanja iako se prethodno nisam najavio! Put sam nastavio kao da sam tek počeo putovanje, osvježen i IT žargonom resetovan !!! Nekoliko stotina kilometara iza i nekoliko koji čekaju ispred prekinuti na najljepši način. Novo iskustvo, živim dosta daleko od Zagreba, ali sljedeće putovanje ću podijeliti u dva dijela na istom mjestu, ovaj put sa nano-mikro kupkom sa ozonom.
Toplo poreporučujem!

Nedzad Grebović

"Tople preporuke za BioClinic centar. Mogu reći samo pohvale profesionalni, pouzdani, simpatični, vrhunski terapeuti.
Hvala na izvanrednoj usluzi!
Vidimo se opet!"

Sabina Urbanc

"Izrazito sam zadovoljna tretmanom maderoterapije uz stručno i educirano osoblje učinci su brzo vidljivi.
Pohvale i za ljubaznost i ugodan ambijent"

Biserka Krpetić

Bolja zdravstvena njega je naša misija

Kontaktirajte nas