Test intolerancije na prehranu 

Prava alergija na hranu rezultat je reakcije imunološkog sustava koji ima utjecaj na brojne organe u tijelu te uzrokuje širok spektar različitih simptoma. S druge strane, intolerancija na hranu uglavnom je ograničena na probavne probleme.

Muči li vas neki oblik alergije ili sumnjate na intoleranciju na hranu, gdje će vam naše stručno osoblje napraviti test intolerancije i pružiti pravi savjet u vezi vaših problema.
Program će analizirati oko mgogo prehrambenih sastojaka, i nakon testa dobit ćete rezultate koji pokazuju što vam točno smeta, čega se trebate pripaziti, kao i ono što vam potpuno odgovara.

Znate li razlikovati alergiju na hranu i intoleranciju na hranu ?

Bez dovoljno kisika stanice postaju sve slabije i podložnije razvoju bolesti. Prvi simptomi manjka kisika u organizmu su: umor, slabost, osjećaj hladnoće, slabljenje pamćenja i koncentracije, lupanje srca, bolovi u mišićima, bljedilo, vrtoglavica, razdražljivost, česte infekcije, pojačano lučenje želučane kiseline.
Nadalje, manjak kisika u organizmu dovodi do srčanih bolesti, probavnih tegoba, bolesti dišnih puteva, kroničnih infekcija, bolnih, upaljenih i natečenih zglobova, opće slabosti.
Na primjer, uzrok srčanog udara je smanjen dotok kisika u srčani mišić zbog začepljenih koronarnih arterija, što rezultira jakim bolovima u prsištu, a na mjestu prestanka opskrbe kisikom ostaje trajno oštećenje.

Što je alergija na hranu ?

Procjenjuje se kako 1-2 % odraslih osoba pati od neke vrste alergije na hranu. Alergija na hranu je agresivna reakcija imunološkog sustava na određenu bjelančevinu u hrani. Do nje dolazi kad imunološki sustav organizma greškom prepoznaje određenu bjelančevinu kao štetnu. Nutritivni alergeni mogu biti odgovorni za smetnje vezane uz probavni sustav, ali i kožne reakcije.

Što je intolerancija na hranu ?

Intolerancija na hranu ili nealergijska preosjetljivost na hranu je zakašnjela patološka reakcija na hranu, piće i aditive u hrani. Uzrokuje niz simptoma u jednom ili više organa i organskih sustava, a nastaje uslijed nedostatka specifičnih kemijskih tvari ili enzima potrebnih za probavu hrane, ali i zbog patološke reakcije na neke uobičajeno prisutne tvari u hrani.

Trajanje(min)

"Isprobala sam anticelulitnu masažu od 10 tretmana i ugodno sam se iznenadila s vidljivim rezultatima. Također sam prezadovoljna s klasičnom masažom. Osoblje je iznimno ljubazno, a s druge strane vidljiva je njihova stručnost u svakom segmentu, od savjetovanja do konkretnih ciljanih savjeta. Moja preporuka svakome."

Klementina Bosus

"Hvala svima na odličnom tretmanu! Oduševljena sam pristupom terapeuta i terapeutskim postupcima. Posebno želim istaknuti blagodati masaže i ozonske saune i kupke nakon koje sam se osjećao osvježeno i opušteno!"

Nataša Arapović

"Vrlo sam zadovoljna uslugama sportske masaže, a korištenjem ozonske saune brzo sam primjetila pozitivne učinke na zdravlje. Terapeuti su vrlo ljubazni, stručni i profesionalni! Zato preporučujem ovaj centar svima !!
Vidimo se opet! 🙂

Iva

"Znajući za Bioclinic odlučio sam se na svojem putovanju kroz Zagreb posjetiti istu i počastiti sebe sa ozonskom komorom. Ispostavilo se da je termin "počastiti sebe" ispravan. Ugodna atmosfera, vrlo ljubazno osoblje koje je imalo razumijevanja iako se prethodno nisam najavio! Put sam nastavio kao da sam tek počeo putovanje, osvježen i IT žargonom resetovan !!! Nekoliko stotina kilometara iza i nekoliko koji čekaju ispred prekinuti na najljepši način. Novo iskustvo, živim dosta daleko od Zagreba, ali sljedeće putovanje ću podijeliti u dva dijela na istom mjestu, ovaj put sa nano-mikro kupkom sa ozonom.
Toplo poreporučujem!

Nedzad Grebović

"Tople preporuke za BioClinic centar. Mogu reći samo pohvale profesionalni, pouzdani, simpatični, vrhunski terapeuti.
Hvala na izvanrednoj usluzi!
Vidimo se opet!"

Sabina Urbanc

"Izrazito sam zadovoljna tretmanom maderoterapije uz stručno i educirano osoblje učinci su brzo vidljivi.
Pohvale i za ljubaznost i ugodan ambijent"

Biserka Krpetić

Bolja zdravstvena njega je naša misija

Kontaktirajte nas