Test intolerancije na prehranu
Prava alergija na hranu rezultat je reakcije imunološkog sustava koji ima utjecaj na brojne organe u tijelu te uzrokuje širok spektar različitih simptoma. S druge strane, intolerancija na hranu uglavnom je ograničena na probavne probleme.
Muči li vas neki oblik alergije ili sumnjate na intoleranciju na hranu, gdje će vam naše stručno osoblje napraviti test intolerancije i pružiti pravi savjet u vezi vaših problema.
Program će analizirati oko mgogo prehrambenih sastojaka, i nakon testa dobit ćete rezultate koji pokazuju što vam točno smeta, čega se trebate pripaziti, kao i ono što vam potpuno odgovara.
Znate li razlikovati alergiju na hranu i intoleranciju na hranu ?
Bez dovoljno kisika stanice postaju sve slabije i podložnije razvoju bolesti. Prvi simptomi manjka kisika u organizmu su: umor, slabost, osjećaj hladnoće, slabljenje pamćenja i koncentracije, lupanje srca, bolovi u mišićima, bljedilo, vrtoglavica, razdražljivost, česte infekcije, pojačano lučenje želučane kiseline.
Nadalje, manjak kisika u organizmu dovodi do srčanih bolesti, probavnih tegoba, bolesti dišnih puteva, kroničnih infekcija, bolnih, upaljenih i natečenih zglobova, opće slabosti.
Na primjer, uzrok srčanog udara je smanjen dotok kisika u srčani mišić zbog začepljenih koronarnih arterija, što rezultira jakim bolovima u prsištu, a na mjestu prestanka opskrbe kisikom ostaje trajno oštećenje.
Što je alergija na hranu ?
Procjenjuje se kako 1-2 % odraslih osoba pati od neke vrste alergije na hranu. Alergija na hranu je agresivna reakcija imunološkog sustava na određenu bjelančevinu u hrani. Do nje dolazi kad imunološki sustav organizma greškom prepoznaje određenu bjelančevinu kao štetnu. Nutritivni alergeni mogu biti odgovorni za smetnje vezane uz probavni sustav, ali i kožne reakcije.
Što je intolerancija na hranu ?
Intolerancija na hranu ili nealergijska preosjetljivost na hranu je zakašnjela patološka reakcija na hranu, piće i aditive u hrani. Uzrokuje niz simptoma u jednom ili više organa i organskih sustava, a nastaje uslijed nedostatka specifičnih kemijskih tvari ili enzima potrebnih za probavu hrane, ali i zbog patološke reakcije na neke uobičajeno prisutne tvari u hrani.