Što je limunska voda ili voda s limunom ?
Jednostavno rečeno, to je napitak s iscjeđenim sokom limuna. U posljednjih nekoliko godina, voda s limunom stekla je široku popularnost među potrošačima u potrazi za jednostavnim načinom održavanja zdravlja. Oplemenjuje okus obične vode, pružajući manje kalorija nego šećerom-zaslađeno piće kao soda ili komercijalni voćni sok. Dakle, koje su koristi i zašto biste a trebali razmotriti dodavanje tog napitka u svakodnevnu prehranu? Istraživanje je pokazalo mnoštvo prednosti pitke vode s iscjeđenim limunom – za mršavljenje, imunološko zdravlje, razinu energije i još mnogo toga.

Evo što trebate znati o prednostima vode s limunom – 6 prednosti

Pomaže u probavi i detoksikacija čuva kožu svježom, pomaže kod mršavljenja, pojačava energiju i raspoloženje, poboljšava imunitet i
sprječava bubrežne kamence . Pomoć u probavi i detoksikaciji jer limunov sok je atomske strukture koja je slična probavnim sokovima , pomaže jetri, i proizvodnji žuči, pomaže zadržati hranu koja se kreće kroz vaše tijelo i pomaže gastrointestinalnom traktu.
1. Pomaže hidrirataciji, također djeluje kao blagi diuretik što zapravo može pomoći mokraćnom sustavu učinkovito očistiti sve neželjene elemente.
2. Čuva kožu svježom – antioksidansi u vitaminu C imaju višestruki učinak i korist za kožu. Oni se bore protiv slobodnih radikala i čuvaju od oštećenja, održavajući izgled kože svježim i pomaže usporiti proces starenja i čuva proizvodnju kolagena.
3. Pomaže mršavljenje i održava dobru hidrataciju što je apsolutno ključno za bilo koju dijetu mršavljenja.
4. Pojačava energiju i raspoloženje i jedna od najboljih prednosti vode s limunom ujutro je da se učinkovito može pojačati energiju i raspoloženje. Ne zaboravite ponuditi čašu za mrzovoljne suradnike ili članove obitelji.
5. Poboljšava imunitet, vitamin C je neophodna hranjiva tvar koja igra središnju ulogu u mnogim različitim aspektima zdravlja, ali to je posebno važno kada je u pitanju imunitet. Prema studiji p iz Švicarske, dobivanje dovoljno vitamina C može pomoći smanjiti ozbiljnost i trajanje respiratornih infekcija poput prehlade. On također može pomoći poboljšati ishode za stanja poput malarije, proljeva i pneumonije
6. Sprječava nastanak bubrežnih kamenaca. Srećom, limunske kiseline, mogu povećati volumen urina kako bi se boriti protiv bubrežnih kamenaca. Studija provedena na Duke University Medical Center liječenih pacijenata uz terapiju vode s limunom pokazala je odlične rezultat.
Jedna šalica soka od limuna sadrži približno:

61 kalorija 21 grama ugljikohidrata 0,9 gram proteina 1 gram dijetalne vlakana
112 mg vitamina C
303 mg kalij
31,7 mikrograma folna kiselina
0,1 miligrama Vitamin B6
0,1 mg tiamina
14,6 mg magnezija
0,1 miligrama bakra
osim hranjivih tvari navedenih gore, limunov sok također sadrži još i Pantotensku kiselina, vitamin E, kalcij i cink.

Alkalni učinak vode s limunom

Alkalna hrana i učinci na naša tijela pokazuje se kroz pH i apsolutno je neophodno za održavanje ukupnog zdravlja.
Nažalost, tipična hrana je ispunjena rafiniranim šećerima, ultra-procesirana hrana i kemijski dodaci koji mogu sve pridonijeti prekomjerne proizvodnje kiseline u krvi, uzrokujući da pH dođe do razina gdje se bolest može napredovati. Dodajući zdravu, alkalnu hranu u svoju prehranu može umanjiti ove negativne efekte.
Iako se limun smatra kiselim, on zapravo ima alkalizirajući efekt u tijelu. Pijenje vode s limunom može pružiti neke od istih zdravstvenih prednosti alkalne vode, pomažući ravnotežu pH u organizmu i time optimizirati ukupne zdravlje.

Izvor : dr. Josh Axe

Za dodatna pitanja nazovite nas ili pošaljite mail.

Vaš Bioclinic tim.