OPIS LIMFNOG SUSTAVA
Kad god možete pružite svome tijelu ljubav, jer ono je vaš hram gdje su fizičko, mentalno i duhovno zdravlje usko povezani. U svemu tome limfni sustav igra vrlo veliku ulogu jer svojim cirkuliranjem čisti i filtrira sve ostate krvi unutar organizma. Svjesnost o važnosti limfnog sustava povezano je sa svjesnošću o važnosti cjelokupnog zdravlja, odnosno neraskidivo je povezano.
U probavnom sustavu nalazi se čak 80 % stanica imunloškog sustava. One su direktno povezane s limfnim sustavom. Cijelom svojom dužinom probavni je sustav prožet limfnim čvorovima.
Pojednostavljeno rečeno, limfni je sustav kanalizacijski sustav tijela. Svi patogeni organizmi (bakterije, virusi, gljivice, plijesan), toksini kao i
kancerogeni spojevi prolaze kroz limfni sustav. Nije niti malo slučajno da dijagnosticiranje raka započinje biopsijom limfnih čvorova. A zašto ? Kroz limfni sustav prolaze ostaci krvi iz svakog organa u tijelu. Ne funkcionira li ovaj sustav pravilno, sve štetne tvari koje putuju limfnim sustavom ne mogu se izlučiti i taj se otpad počinje trajno taložiti u raznim dijelovima tijela.Ako biopsija pokaže kancerozne stanice u limfnim čvorovima, prognoze su malo kada dobre.
Zbog našeg načina života limfni je sustav svakodnevno na velikom udaru raznih faktora, a najviše toksina koje unosimo pušenjem, udisanjem zagađenog zraka, konzumiranjem hrane prepune aditiva, kemikalija i pesticida. Kao druga strana medalje neosporna je činjenica da puno ljudi prehranom ne unosi potrebne nutrijente. Samo je pitanje vremena kada će tijelo početi patiti zbog toga.
KAKO SI MOŽETE POMOĆI ?
Postoji nekoliko načina kako ćete pomoći limfnom sustavu, a indirektno i sebi :
* Redovito vježbajte : srce nije uključeno u limfni sustav, pa stoga ne može niti pumpati limfu kroz tijelo. To indirektno rade mišići koji svojim pokretanjem stimulira rad krvnih žila, koje potom stimuliraju rad limfnog sustava. U prijevodu : već nekoliko sekundi skakanja i te kako će pomoći vašem tijelu.
* Prakticirajte dijafragmalno disanje : to je odličan način da se potakne kolanje limfe prema limfnim kanalima.
* Prehrana je zakon : u što je moguće većoj mjeri eliminirajte visoko procesnu hranu, uvrstite cjelovite namirnice i sezonski pratite prehranu.
* Priuštite si masažu : dobro je poznato da masaža stimulira limfni sustav na različite načine, a putem smanjuje i razinu stresa koji je često jedan od uzročnika narušenog rada limfnog sustava. Danas su vam na raspolaganju masaže koje se temelje upravo na stimulaciji limfnog sustava
Ipak, ako nas pitate, mi bi vam sajetovali nešto potpuno drugo: Veyergans Vacustyler, izvrstan uređaj za poboljšanje cirkulacije i čišćenje limfnog sustava, a sve o njegovim brojnim prednostima možete pročitati na ovom linku.
Za dodatna pitanja nazovite nas ili pošaljite mail.

Vaš Bioclinic tim.