Jedno od češćih pitanja naših klijenata je : „Što nakon masaže ?“

Prije nego što odgovorimo na ovo pitanje bilo bi dobro da objasnimo kako masaža djeluje na tjelesne sustave, jer će vam nakon objašnjenja biti potpuno jasno što idući puta trebate, odnosno ne trebate napraviti nakon masaže. Tehnička definicija masaže je sustavno manipuliranje tkivom koje naši fizioterapeuti rade dlanovima, člancima prstiju ili šakama. Manipulacija tkivom je uljepšani naziv za gnječenje, glađenje i cijeđenje mišića na tijelu, iako ćete vi to možda doživjeti drugačije.

U procesu manipulacije mišićima pokrećemo proces protoka limfe, a time indirektno pomažemo i krvotoku. Dolazi do razmjene korisnih tvari, stanična „kanalizacija“ počinje funkcionirati punom parom skupljajući i transportirajući stanični otpad…Smirivanje živčanog sustava također je jedna od dobrobiti manipulacije mišićima u kojem opuštamo mišiće, ublažavamo bolove kao i simptome nekih stanja i dijagnoza koje ne moraju nužno biti vezane uz koštano mišićni sustav, nego i za sve ostale tjelesne sustave.

Nije neobično da se klijent nakon masaže osjeća omamljeno, mora ići na WC ili mu/joj je začepljen nos. Ne brinite, sve je i više nego u redu. Navedene stvari samo su posljedica ubrzanja normalnih tjelesnih funkcija, a pogotovo onih koje se odnose na cirkulaciju tjelesnih tekućina (limfe i krvi).
Tijelo u procesu masaže pokreće puno veću količinu energije kako bi sve što je nepotrebno i štetno lakše otišlo iz tijela. Također, ne možemo zanemariti činjenicu da dosta klijenata na masažu dolazi zbog neke dijagnoze i bolova, ili samo kako bi se opustili.

previous arrow
next arrow
Slider

Dakle, što bi bio naš savjet kada je masaža gotova ?

ODMORITE SE.

Ne, nije greška..jednostavno se odmarajte neko vrijeme. Jedite voće, pijte svježi sok ili vodu. Ako je moguće, ne pušite (barem 12 sati) . Odmaknite se od interneta, nemojte ići u teretanu dizati utege. Prošećite. Dođite doma, zamotajte se u deku, uzmite knjigu ili pogledajte neki dobar film.
Dopustite tijelu da osjeti sve blagodati masaže i da barem neko vrijeme bude bez stresa, kako u fizičkom, tako i u duševnom dijelu.

Naravno, ništa se neće desiti ako nas ne poslušate. Apsolutno ništa. Ipak, morate znati da je korist masaže u tom slučaju puno, puno kraća i nismo daleko od istine ako kažemo da ste tada potrošili i svoj novac i naše vrijeme.

Vaš Bioclinic tim.