Kinesio Taping® metoda je definirana kao  rehabilitacijska taping tehnika  koja je dizajnirana za olakšavanje prirodnog procesa iscjeljivanja tijela.  Pruža podršku i stabilnost mišićima i zglobovima bez ograničavanja kretanja tijela, kao i pružanje proširene manipulacije mekim tkivom kako bi se produžile prednosti ručnih terapija.
Bez Latexa je i nosiva je  danima nakon primjene, Kinesio Tex Tape je sigurna za korisnike u rasponu od pedijatrijskih do gerijatrijskih, te uspješno tretira različite ortopedske, neuromuskularne, neurološke i tegobe.
Kinesio taping je metoda, odnosno tehnika terapeutskih traka i ne samo da nudi pacijentu potporu koju traže, nego također i rehabilitaciju određenog stanja. Ciljanjem različitih receptora unutar somatosenzorističkog
sustava, Kinesio Tex Tape ublažava bol i olakšava limfnu drenažu mikroskopskim podizanjem kože. To podizanje utječe na konvolucije u koži, čime se povećava intersticijalni prostor i dopušta smanjenje upale pogođenih područja.
Rezultati  evaluacije ili procjene diktiraju specifičnosti aplikacije Kinesio Tex Tape i drugih mogućih tretmana. Kod uporabe pojedinačnih “I” traka ili modifikacija u obliku “X”, “Y” ili drugih specijaliziranih oblika, kao i smjera i količina rastezanja koja se stavljaju na vrpcu prilikom primjene, Kinesio Tex Tape se može primjeniti na stotine načina i ima sposobnost ponovnog obrazovanja neuromuskularnog sustava, smanjenja boli i upale, optimiziranja učinkovitosti, sprječavanja ozljeda i poticanja dobre cirkulacije i iscjeljivanja te pomoći u vraćanju tijela u homeostazu.
Kinesio Benefiti
Kako bi dobili željene rezultate iz aplikacije Kinesio Tape, kao i bilo koji drugi tretman, potrebna je dobra procjena. U nekim slučajevima, stanje može zahtijevati kombinaciju komplementarnih terpija.  Procjena uključuje ​​manualno testiranje mišića, raspon testiranja pokreta, procjenu hodanja i druge testove. Informacije dobivene tim procjenama omogućit će pravilni protokol terapijskih postupaka. Kinesio Tape može biti vrijedan dodatak ovom protokolu. Dokazano je da imaju pozitivne fiziološke učinke na kožu, limfni i krvožilni sustav, fasciu, mišiće, ligamente, tetive i zglobove. Može se koristiti u kombinaciji s mnoštvom drugih tretmana i modaliteta, te je učinkovita tijekom rehabilitacijskih i kroničnih faza ozljede, kao i za preventivne mjere.
Za dodatna pitanja nazovite nas ili pošaljite mail.

Vaš Bioclinic tim.