Sinergijski učinci terapije kod sindroma bolne kralježnice

Cupping masaža, inverzijski stol i ozonska sauna

Iskustvo klijentice:  Cupping masaža je čudo!
Nataša Arapović

  • Stalni sam “gost” Bioclinice zbog fibromijalgije i čestih bolova u vratu i ledjima.
    Klasična medicinska fizikalna terpija dostupna u zagrebačkim bolnicama nije davala željene rezultate niti očekivano olakšanje. –
    Neurološki je dijagnosticirana fibromijalgija i niz oštećenja i degenaritivnih promjena cerikalne (vratne), torakalne ( gornji dio leđa) i lumbalno sakralne (donji dio leđa) kralježnice. Uključivo protruzija i radikulopaija .
    Bavila sam se sportom većinu života, međutim bolovi i umor povezani sa fibromijalgijom su toliko dominantni da sam bila prisiljena s boksa orjenitirati se na vježbe manjeg intenziteta i krenula na yogu. 

 

Tretman je započet Cupping masažom

Ova vrsta cuppinga silikonskim vacuumskim čašicama je iznimno učinkovita i ugodna.  Primjenjujemo ulje na područje koje treba masirati, u ovom slučaju duž cijelih leđa. Čaša se zatim stavlja na kožu s laganom napetosti.  Vacuumsku čašicu pomičemo  u kliznim ili kružnim pokretima. Cijela masaža može trajati i pola sata. Ostavili smo Cupping čašice na kraju da jeluju same nekoliko minuta.
Dobili smo efekt masaže dubokog tkiva, oslobađanje toksina te laganu limfnu drenažu koja će toksine provesti kroz urinarni trakt. Stoga je uputno piti veće količine čiste vode ili nezaslađenih čajeva.

Slijedi istezanje na inverzijskom stolu

Takvim tretmanom od nekoliko minuta omogućili smo prirodno rastezanje kralježnice i međukraženičkog prostora. Uslijed spinalne dkompresije svi djelovi kralježnice se opskrbljuju kisikom i krvlju, te se na taj način rasterećuje pritisak, a time i smanjuje bol. Povećava se prostor između kralježaka.

Za kraj Ozonska sauna u trajanju od 30 minuta.

Kako bi omogućili potpunu relaksaciju nakon tretmana, olakšali detoxifikaciju potaknutu cupping masažom terapeutski postupak smo završili Ozonskom saunom.
Puno smo pisali o benefitima Ozonske saune, posebno kod ovakvih sindroma bolnih leđa i hormonske neravnoteže.

Zadnju riječ uvijek ima klijent jer na terapijske postupke odgovor tijela je individualan,
Nataša je s nama podjelila utiske :

  • Cupping masaža je čudo! Osjećaj je tako dobar i ugodan, posebno nakon cijelog tretmana na inverzijskom stolu i ozonske saune. Osjećaj prirodne žeđi i blagotvornog djelovanja vode kojom ste me ponudili, Osjećam se osvježeno, izuzetno dobro raspoloženo, a tenzije i bolovi su se znatno smanjili. Odavde izlazim sa velikim smješkom koji nisam imala kad sam ušla. Sad lagana šetnja i odmor da tijelu pružim mogućnost svih benefita ovog tretmana.
Za dodatna pitanja nazovite nas ili pošaljite mail.

Vaš Bioclinic tim.