Raindrop tehnika je specifična tehnika nanošenja većih količina kemotipiziranih, čistih eteričnih ulja na područje kralježnice sa svrhom tretiranja tegoba poput skolioza i kifoza, išijasa, boli kralježnice i okolnih mišića, raznih infekcija virusima i bakterijama, multiple skleroze, bolne ukočenosti mišića, leđa i sličnih tegoba, a posebno se djelotvornom pokazala u opuštanju od stresa. Ova tehnika pomaže tijelu da samo korigira iskrivljenja kralježnice i druge poremećaje, te da ga dovede u strukturalni i energetski balans. Raindrop tehnika temelji se na staroj teoriji da su mnoga iskrivljenja kralježnice posljedica virusa ili bakterija koje se nalaze uzduž kralježnice i uzrokuju upale koje stežu i grče okolno mišićno i vezivno tkivo, pa time iskrivljuju i samu kralježnicu.

Kako djeluje raindrop masaža ?

Izvedba raindrop tretmana prilagođena je medicinski i farmakološki utemeljenim činjenicama o dokazanom djelovanju kemotipiziranih eteričnih ulja, pritom ne negirajući njihovo “energetsko” djelovanje. Svi pripravci koji se nađu na koži za nekoliko minuta dospijevaju u naš krvotok i svaku stanicu tijela. Ulja koja se apsorbiraju u organizam putem kože nastavljaju svoje djelovanje još nekoliko dana nakon tretmana. Ono što donosi zapanjujuće rezultate  je nježno a dugoročno djelovanje eteričnih ulja, pa nije ni čudo što ovu tehniku neki zovu “kiropraktičar iz bočice”. Pomno odabrane kombinacije eteričnih ulja koje se koriste u ovoj tehnici jačaju fizičko tijelo, djeluju opuštajuće na mišiće uz kralježnicu, a to rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Čista eterična ulja čiste organizam, pročišćavaju limfu, snaže i regeneriraju organizam.

Posebno dubinsko djelovanje eteričnih ulja nastaje zahvaljujući njihovoj sposobnosti da vrlo brzo prolaze kroz kožu i ulaze u tkivo tijela i povećavaju terapeutski efekt. Jednostavna i učinkovita metoda u poticanju imuniteta, te u strukturalno energetskom centriranju. Također, istraživanja pokazuju da eterična ulja imaju vrlo velik utjecaj na na inhibiranje rasta nekih sojeva bakterija Staphyloccoccus i Streptoccoccus.

Pomno odabrane kombinacije eteričnih ulja koje se koriste u ovoj tehnici s jedne strane jačaju tijelo dok s druge djeluju opuštajuće na mišiće uz kralježnicu. To rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Najbolji učinak postiže se primjenom nekoliko tretmana (3-5) kroz određeno vremensko razdoblje. Tretman traje 60 minuta i izuzetno je ugodan.

Raindrop tretmani preporučuju se kod:

 • autuoimunih bolesti (multipla skleroza, reumatoidni artritis i dr.) 
 • tegoba s kralježnicom (skolioza, kifoza, lumbo-ishijalgije)
 • stresa, iscrpljenosti, nesanice, nervoze
 • smanjenog imuniteta i pomanjkanja energije
 • prevencije nastanka prehlada i gripe
 • bolova u leđima i kroničnog umora
 • herpes zoostera
 • melankolije
 • depresije

Odvažite se uživati u ovoj moćnoj, nenasilnoj tehnici masaže koja se u svijetu primjenjuje već desetljećima, a kojom su riješeni nebrojeni slučajevi kroničnih bolova u leđima i sličnih tegoba. Ove aromaterapijske kapi učinkovito i brzo tope stres, pa se često dogodi i da klijent za vrijeme tretmana – zaspi. Ovom prekrasnom tehnikom unosite u vaš život novu dimenziju!

Povijest raindrop masaže

Nastala je na osnovi tradicije Lakota Indijanaca koji su orlovim perom nanosili biljne ekstrakte, iscjeljivali i podizali energiju tijela i duše. Kontroverzni amerikanac Donald Gary Young postavio je temelje ove tehnike prilagođene zapadnjačkim potrebama i načinu djelovanja pod pomalo romantičnim nazivom – Raindrop tehnika ili tehnika kišnih kapi.

Raindrop tehnika je moćna, nenasilna tehnika masaže koja se u svijetu primjenjuje već desetljećima, a koja je doživjela internacionalni uspjeh u tretmanima skolioze, kifoze i išijasa. To je specifična tehnika uporabe refleksologije, masaže i nanošenja većih količina čistih eteričnih ulja na područje kralježnice, sa svrhom tretiranja tegoba boli kralježnice i okolnih mišića, raznih infekcija virusima i bakterijama, multiple skleroze, bolne ukočenosti mišića leđa i sl. Osim toga, ova tehnika pogodno djeluje na detoksikaciju organizma i uklanjanje blokada. Raindrop tehnika dovodi u ravnotežu fizičko i mentalno zdravlje, jača imuni sustav organizma, pomaže tijelu da samo korigira iskrivljenja kralježnice te ga dovodi u strukturalni i energetski balans.

Raindrop masaža u praksi

Raindrop tehnika temelji se na teoriji da su mnogi tipovi skolioza i ostalih deformacija kralježnice posljedica virusa ili bakterija nastanjenih uzduž leđne moždine stvarajući upalu koja utječe na položaj kralježničnog stupa, stežući i grčeći okolno mišićno i vezivno tkivo. Iz tog razloga koristimo ulja balansirajućeg, antibakterijskog, antivirusnog, protuupalnog i analgetičnog djelovanja.

Praksa je pokazala da je potrebno šest do deset terapija kod težih slučajeva, dok je preventivno dovoljno napraviti tri terapije s vremena na vrijeme.

Moramo napomenuti da Raindrop tehnika u nekim slučajevima daje izvrsne rezultate, dok su u drugima nešto skromniji. Već nakon jednog tretmana pacijent zna hoće li će terapija uspješno djelovati.

Aplikacija eteričnih ulja

Eterična ulja aplicirana na stopala putuju cijelim tijelom i utječu na svaku stanicu, uključujući i kosu. Klinička istraživanja pokazala su da je potrebno 20 minuta od vremena aplikacije do potpunog efekta. Efekt jedne aplikacije ulja može se zadržati u tijelu i do 5 mjeseci. Moć eteričnih ulja u medicini, a također i za kozmetičke namjene, uspješno su koristile mnoge drevne civilizacije. O tome svjedoče mnogi sačuvani zapisi i u grčkim svetištima.

Zbog snažne evaporacije i prolaznosti, eterična ulja se ne akumuliraju u tijelu, a zahvaljujući kemijskoj strukturi metabolizam ih tretira kao i ostale nutriente. Frekvencije eteričnih ulja su nekoliko puta veće od frekvencije biljaka ili hrane. Kemija i frekvencija eteričnih ulja imaju snagu pomoći frekvenciji tijela za postizanje optimalnog zdravlja.

Dobrobiti aroma terapije

 • izvrsno anticelulitno djelovanje
 • pročišćava kožu i tijelo
 • snaži imunološki sustav
 • potiče obnovu oštećenih stanica
 • blagotvorno djeluje na psihu i tijelo
 • osvježava i regenerira umornu kožu
 • preventivan učinak na respiratorne infekcije
 • smanjuje bol u spinalnom dijelu

Za dodatna pitanja nazovite nas ili pošaljite mail.

Vaš Bioclinic tim.