Godišnji odmori su u punom jeku. Mnogi ljudi žele otputovati zato što im je putovanje užitak, žele promijeniti ambijent, a nekima je putovanje način života. Kako god, putovanja na ljetni odmor su svakako test naših sposobnosti, izdržljivosti, znanja, tolerancije i hrabrosti. U zadnjem se desetljeću uočava trend porasta temperature u ljetnom razdoblju, što utječe na zdravstveno stanje ukupnog stanovništva. Pravodobne preventivne mjere mogu smanjiti broj oboljelih i umrlih od vrućina, što znači da treba biti spreman ublažiti moguće negativne posljedice za zdravlje i ponašati se prema savjetima liječnika u danima kada su temperature ekstremno visoke, a letjet će i do 40 stupnjeva. Dugotrajno izlaganje visokim temperaturama može izazvati poremećaje koji ugrožavaju zdravlje, kao što su toplinska iscrpljenost, toplinski udar (sunčanica) ili toplinski grčevi. Poremećajima izazvanima toplinom osobito su ugrožena mala djeca i stariji, vrlo pretile osobe i kronični

 

Simptomi za potrebnu detoksikaciju

Simptome koji vam pokazuju da li vam je potrebna detoksikacija lako je prepoznati:
  • Kronični umor i/ili smušenost: ovo je uvijek siguran znak da ste pretjerali. ako se budite jako teško ili ste dovoljo spavali ali vam usprkos tome glava pada od umora, znate što vam je činiti.
  • Akne i/ili loš ten: loša uili neadekvatna prehrana često izaziva upalne promjene na koži koji se manifestiraju kao umorna koža prepuna nečistoća i akni. Proces detoksikacije tu će sigurno pomoći.
  • Glavobolja: to nisu teške glavobolje nego neugodna i tupa bol koja prolazi kada se dovoljno odmorimo i kada se toksini u što većoj mjeri izluče iz tijela. Detoksikacija to, naravno, dosta ubrzava.
  • Neugodan miris tijela: Kad je vaše tijelo zagušeno toksinima i ne može ih izbaciti, to se može odraziti kroz neugodan zadah i miris tijela. Loš zadah je rezultat bakterija i toksina koji se nakupe na jeziku, dok neugodan miris nastaje zato što otrovi putem znoja isparavaju kroz kožu. Česti uzrok je previše brze hrane, te previše šećera u prehrani. Uz zdraviju prehranu, pokušajte si pomoći losionima za tijelo s nekim ugodnim mirisom.
  • Manjak energije i depresija:  Ako tretirate svoje tijelo kao kantu za smeće, ne možete očekivati da se to ne odrazi i na raspoloženju. Manjak energije, umor, glavobolje i slaba koncentracija dovest će do toga da se osjećate loše, jer vaš organizam ne funkcionira onako kako bi trebao.
  • Neredovita stolica i lako dobivanje na težini: tu zaista ne treba ništa reći

Najbolje za vas

Svatko od vas odabrati će vrstu detoksikacije za koju smatra da je najbolja (pienje puno vode, čajeva, post, puno hodanja itd…). Mi vam predlažemo detoksikacijske tretmane u parnoj ozonskoj sauni. Ovaj je način detoksikacije gotovo bez premca jer je dokazano da je ozon u kombinaciji s parom najefikasniji u izvlačenju toksina iz tijela putem znoja.

Longevity ozonska parna sauna ima gomilu prednosti, a sve o njima pročitajte na ovom linku.

Želite li okrenuti novi list, okrenite naše brojeve telefona i dogovorite termin. Vaš Bioclinic tim.