Zašto je kisik toliko važan ?

 

Opskrba stanica kisikom primarni je uvjet zdravlja za ljudsko biće. Kroz kemijske procese on postaje izvor energije, bez njega život ne bi bio održiv, a također je i glavni izvor energije za rad mozga.
Kisik, također, stabilizira živčani sustav i djeluje smirujuće, uništava anaerobne patogene organizme, snažan je detoksifikator, tj. uklanja slobodne radikale iz organizma.

Prednosti kisik tretmana

Manjak kisika u plućima nazivamo hipoksija. Današnji ritam života suvremenog čovjeka koji podrazumijeva loše i brze obroke, pušenje, stres, fizičku neaktivnost, kao i onečišćenje okoliša, nužno rezultira smanjenom količinom kisika u krvi. Kao dodatan “šlag na tortu”, postoje i razna stanja koja također dovode, ili dodatno otežavaju stanje hipoksije..to su : astma, KOPB, cistična i druge fibroze, cirkulacijski poremećaji, srčani problemi, teško fizičko opterećenje, rad u umjetno ventiliranim zgradama i drugi nepovoljni čimbenici…

KORISTI TERAPIJE KISIKOM

• Napredak i poboljšanje kod kroničnih i/ili rana koje teško zacjeljuju (gangrena, dijabetičko stopalo, dekubitus), osobito u slučajevima infekcije bakterijama koje su stekle otpornost na antibiotike
• Poboljšanje u slučaju osteomijelitisa (upala kostiju s propadanjem) , i drugih degenerativnih bolesti kostiju (aseptička nekroza, osteoradionekroza)
• Posljedice i komplikacije dijabetesa (dijabetičko stopalo, retinopatija, propadanje krvnih žila, zatajenje bubrega…)
• U slučaju ulceroznog  kolitisa i Crohnove bolesti
• Kod trovanja dimom i otrovnim parama
• Brži oporavak nakon akutnih ili kroničnih stanja kao posljedica teških trauma (ubrzava zacjeljivanje kostiju, smanjuje se mogućnost raznih infekcija, rehabilitacija je brža)
• Pomoć u slučaju smanjene psihofizičke kondicije ili oslabljenog imuniteta

POSLJEDICE POMANJKANJA KISIKA U ORGANIZMU

Bez dovoljno kisika stanice postaju sve slabije i podložnije razvoju bolesti. Prvi simptomi manjka kisika u organizmu su: umor, slabost, osjećaj hladnoće, slabljenje pamćenja i koncentracije, lupanje srca, bolovi u mišićima, bljedilo, vrtoglavica, razdražljivost, česte infekcije, pojačano lučenje želučane kiseline.
Nadalje, manjak kisika u organizmu dovodi do srčanih bolesti, probavnih tegoba, bolesti dišnih puteva, kroničnih infekcija, bolnih, upaljenih i natečenih zglobova, opće slabosti.
Na primjer, uzrok srčanog udara je smanjen dotok kisika u srčani mišić zbog začepljenih koronarnih arterija, što rezultira jakim bolovima u prsištu, a na mjestu prestanka opskrbe kisikom ostaje trajno oštećenje.

Trajanje(min)

"Isprobala sam anticelulitnu masažu od 10 tretmana i ugodno sam se iznenadila s vidljivim rezultatima. Također sam prezadovoljna s klasičnom masažom. Osoblje je iznimno ljubazno, a s druge strane vidljiva je njihova stručnost u svakom segmentu, od savjetovanja do konkretnih ciljanih savjeta. Moja preporuka svakome."

Klementina Bosus

"Hvala svima na odličnom tretmanu! Oduševljena sam pristupom terapeuta i terapeutskim postupcima. Posebno želim istaknuti blagodati masaže i ozonske saune i kupke nakon koje sam se osjećao osvježeno i opušteno!"

Nataša Arapović

"Vrlo sam zadovoljna uslugama sportske masaže, a korištenjem ozonske saune brzo sam primjetila pozitivne učinke na zdravlje. Terapeuti su vrlo ljubazni, stručni i profesionalni! Zato preporučujem ovaj centar svima !!
Vidimo se opet! 🙂

Iva

"Znajući za Bioclinic odlučio sam se na svojem putovanju kroz Zagreb posjetiti istu i počastiti sebe sa ozonskom komorom. Ispostavilo se da je termin "počastiti sebe" ispravan. Ugodna atmosfera, vrlo ljubazno osoblje koje je imalo razumijevanja iako se prethodno nisam najavio! Put sam nastavio kao da sam tek počeo putovanje, osvježen i IT žargonom resetovan !!! Nekoliko stotina kilometara iza i nekoliko koji čekaju ispred prekinuti na najljepši način. Novo iskustvo, živim dosta daleko od Zagreba, ali sljedeće putovanje ću podijeliti u dva dijela na istom mjestu, ovaj put sa nano-mikro kupkom sa ozonom.
Toplo poreporučujem!

Nedzad Grebović

"Tople preporuke za BioClinic centar. Mogu reći samo pohvale profesionalni, pouzdani, simpatični, vrhunski terapeuti.
Hvala na izvanrednoj usluzi!
Vidimo se opet!"

Sabina Urbanc

"Izrazito sam zadovoljna tretmanom maderoterapije uz stručno i educirano osoblje učinci su brzo vidljivi.
Pohvale i za ljubaznost i ugodan ambijent"

Biserka Krpetić

Bolja zdravstvena njega je naša misija

Kontaktirajte nas