Ljudi vole reći: “ako nam je suđeno, suđeno nam je”. Na žalost,  više se puta to odnosi i na proširene vene koje su vrlo često upisane kao naše genetsko naslijeđe i od toga je vrlo teško pobjeći.
Ipak, da bi situacija bila još zanimljivija, i mi je sami često puta otežavamo, predugim sjedenjem ili stajanjem u istom položaju, pušenjem, pretilošću te brojim drugim čimbenicima.

Posljedicu svega toga jednostavno ne možemo promašiti: trajno proširene vene koje imaju oblik plavičaste, iskrivljene i kvrgave zmije , najčešće na potkoljenicama. Kako se cirkulacija odvija između dubokog venskog i površinskog sustava, koji su međusobno povezani kako bi se krv iz donjih ekstremiteta popela do srca, što omogućavaju mišići nogu i zalisci unutar vena. Dođe li uslijed raznih nepovoljnih čimbenika do slabosti mišića ili oštećenja zalistaka, dolazi do zastoja i proširenja površinskih ili dubokih vena. To može biti čak opasnije i od tromboze.

Nudimo vam zanimljivo rješenje.
Vacustyler uređaj jedinstven je uređaj čiji je fizikalni princip naizmjenična primjena pozitivnog i negativnog tlaka u donjim ekstremitetima kako bi se potakla cirkulacija i što je moguće više stimuliralo limfni sustav.
Tretman traje oko 30 minuta i potpuno je bezbolan. Broj dolazaka na tretman ovisi o stanju vaših ekstremiteta.
Više i Vacustyler uređaju, načinu rada i njegovim prednostima pročitajte na ovom linku.
Ne oklijevajte, tu smo da vam pomognemo.
Vaš Bioclinic tim.