Često postavljena pitanja

Što je biorezonantna dijagnostika?

Biorezonantna dijagnostika je energetsko-informacijska dijagnostika neinvazivnog tipa kojom se vaše tijelo skenira vrlo sofisticiranim kompjutorskim programom, koji posjeduje vrlo veliku bazu referentnih vrijednosti, kako za vaše tijelo, tako i za sve patogene/alergene koji vam mogli uzrokovati probleme. Nakon analize dobivamo kompletnu energetsku sliku vašeg organizma, odnosno koji organi ili sustavi rade smanjenim kapacitetom. Također, software će otkriti koji vam patogeni (bakterije, virusi, gljivice, zoonoze, plijesan itd.) radi probleme. Isto tako, u nekim je slučajevima moguće vidjeti početak patološkog procesa (npr. početak upale). Software će također otkriti imate li problema s alergenima, a da toga niste svjesni. Drugačije rečeno, biorezonantna dijagnostika odlična je nadopuna tradicionalnoj medicini jer vrlo lako, brzo, bezbolno i bez dodatnih troškova otkriva ono što se inače teže otkriva: na primjer, ova će dijagnostika vrlo brzo i lako pokazati muči li vas samo neki virus, ili je u pozadini neka bakterija, što je klasičnim testovima dugotrajno i skupo.

Kako izgleda postupak biorezonantne dijagnostike?

Postupak biorezonante dijagnostike vrlo je jednostavan i ugodan. Dok sjedite u udobnoj fotelji, posebne slušalice koje imate na glavi skeniraju vaše tijelo, te skupljene informacije šalju u kompjutor koji dobivene podatke uspoređuje s referentnim podacima. Postupak traje oko 20 minuta, kada se dobiveni podaci idu analizirati. Računajte da cijeli proces traje 90-120 minuta. Jedino što morate odložiti od sebe je mobitel, te ne smijete prekrižiti noge i ruke.

Kako izgleda i na koji će mi način pomoći biorezonantni tretman?

Kada nakon analize utvrdimo da imate problem s nekim od mnogobrojnih patogenih
organizama (samo ćemo spomenuti one najčešće : candida, streptokoki, stafiokoki, rota virusi, H.pylory, E.coli..itd), tada pristupamo biorezonantnoj terapiji. Ta se terapija može provesti na dva načina : prvi je da nekoliko dana u tjednu (ovisno o potrebi) dolazite kod nas na terapiju koja se provodi Diacom Plazmotronic uređajem. Kako on radi? Emitira svjetlost posebne valne duljine koja prodire u vaše tijelo i neutralizira nađene patogene. Drugi način je da iznajmite Diacom Personal Medio uređaj, koji u osnovi radi to isto, ali putem struje određene frekvencije. Moramo napomenuti da postoji mogućnost najma i Plazmotronic uređaja (što je izvrsno ako cijela obitelj boluje od istog patogena, ili imate problem s kućnim ljubimcem i stalno vam nešto prenosi). Plazmatronic se u stvari pokazao izvrnim kod pasa i mačaka koji vole drijemati pored njega..dakle ne bježe i nije im neugodan.

Treba li se posebno pripremiti za biorezonantnu dijagnostiku?

Posebnih priprema nema, osim da barem 2 sata prije dijagnostike ne jedete niti pijete alkohol i kavu.

Koje su mjere opreza, odnosno kontraindikacije za obavljanje biorezonantne dijagnostike/terapije?

Na biorezonantu dijagnostiku/terapiju ne smiju osobe s pacemakerom, te osobe koje imaju teže psihičke smetnje. Također, zbog nedostatka relevantnih ispitivanja, ne preporučujemo ga trudnicama. Ipak, dijete već od nekoliko mjeseci starosti može bez ikakvih rizika i problema doći na dijagnostiku.

Objasnite mi dobrobit inverzijskog stola za kralježnicu te kako izgleda tretman na istom?

Inverzijski stol gotovo je zlata vrijedan u današnjem sjedilačkom načinu života. Svojim
načinom funkcioniranja našoj kralježnici izrazito olakšava posao koji obavlja. Inverzijom se gravitacijska sila pretvara u silu istezanja, direktno smanjujući pritisak na kralješke i donoseći olakšanje cijelom tijelu. Diskovi se principom vakuuma vraćaju svoj prirodni položaj, a fizioterapeut svojim znanjem asistira u tome. Ovakva dekompresijska terapija primarno je
namijenjena otklanjanju uzroka boli, a time i povećanju radne efikasnosti, lakšem boravku s obitelji te smanjenju svih izravnih/neizravnih troškova.

Koje su prednosti tretmana kisikom, odnosno kisik terapije?

Tretman kisikom, odnosno kisik terapija bitno će ublažiti ili otkloniti probleme koji se javljaju zbog nedovoljne količine kisika u krvi. To mogu biti razne blokade dišnih puteva, anemija, respiratorni distres sindrom, emfizemi, pneumonija, boravak na velikoj visini, plućna fibroza, šok, apneja, rane koje dugo ne zacjeljuju, osteomijelitis itd…

Hoće li laserska akupunktura pomoći da prestanem pušiti?

Da, laserska akupunktura će vam sigurno pomoći da prestanete pušiti jer se tim tretmanom stimulira proizvodnja endorfina, koji je također izlučuje u tijelu kada pušite, te doživljavate ugodu. Dakle, imat ćete skoro isti rezultat u tijelu, uz nemjerljivo manju opasnost. Nagli pad endorfina i manijalkalno traženje cigarete postat će prošlost. Bez stresa i dobivanja kilograma.

Vidim da u ponudi imate i lasere velike snage (tzv. HILT lasere): čemu oni služe?

HILT laseri se primjenjuju kod teških kroničnih ili degenerativnih bolesti – artroze ili druge bolesti hrskavice, teniski lakat, iščašeno rame, hernija diska, iščašen gležanj itd..laserom se, ukratko rečeno, smanjuje upala, poboljšava prokrvljenost te skraćuje vrijeme oporavka, uz manju razinu boli u odnosu na terapiju bez HILT lasera.

Pomaže li laserski tretman za mršavljenje?

Da. Bioclinic laserski tretman za mršavljenje kombinacija je akupunkturne i akupresurne tehnike. Najljepše u svemu je da je potreban svega 1 dolazak u Bioclinic centar, sve ostalo ćete prema našim uputama odraditi kod kuće.

Svaku jesen muče me kronične respiratorne infekcije: kako Microsalt tretman pomaže u tome?

Ovaj tretman posebno preporučujemo osobama s respiratornim infekcijama iz razloga što mikroelementi soli zraku olakšavaju disanje, djeluju kao antimukotik (razrjeđuju sluz), izbacivanje sluzi je olakšano, a primjetno je i veliko olakšanje kada je u pitanju sekrecijski zastoj u bronhijima, kao i u nekim slučajevima astme.

Objasnite mi koje su dobrobiti parne ozonske saune na tijelo?

Sve prednosti parne ozonske saune teško je nabrojati, pa ćemo se usredotočiti na najvažnije: to je najefikasnija detoksikacija tijela koja postoji, održava dugovječnost srca, skraćuje oporavak nakon napora bilo koje vrste, jača imunološki sustav, razara celulitne naslage itd.

Obzirom da je u pitanju velika toplina, koje su mjere opreza i kontraindikacije u vezi korištenja parne ozonske saune?

Kontraindikacije su: Jaka hipertenzija, proširene vene, tromboflebitis, umjetni
elektrostimulator (pacemaker itd.), moždani udar i/ili srčani udar u prošlosti, epilepsija,
trudnoća, zatajenje bubrega.

Kako mi vaša terapija može pomoći, da se to neugodno zujanje bar dijelom smanji?

Može, i tu je Bioclinic tinnitus tretman od posebne pomoći. Tretman uključuje : razgovor o problemu i samom trajanju šuma, pokazivanje vježbi za poboljšanje cirkulacije, ispitivanje razine kisika u krvi, laserski tinnitus tretman, posebne biljne kapi za ublažavanje šumova te MP3 player s posebnim frekvencijama…

Na koji način tretman „Vacustyler“ uređajem tu može pomoći?

Malo koji se uređaj može mjeriti s „Vacustyer“ uređajem. Njegovi temelji sežu u područje astronautike kada se tražio, i našao način da se štetni utjecaj nedostatka gravitacije na ljudsko tijelo što više umanji. Ovaj uređaj naizmjenično stvara pozitivan i negativan pritisak, te tako pomaže kompletnom krvožilnom sustavu.

Što je „Bioclinic manualni tretman“ i po čemu je on poseban?

Specifični pristup koji uključuje detaljan pregled, dijagnozu i terapijsku intervenciju. Terapijska intervencija sastoji se od kombinacije pasivnog istezanja, akupresurne masaže, mobilizacije zglobova i terapijske vježbe. Učinkovit je u redukciji simptoma kod gotovo svih bolnih stanja neuromišićnokoštanog sustava.

Pod velikim sam stresom, što zbog obiteljskih, što zbog poslovnih prilika. Može li mi „Deep Relax“ masaža pomoći?

Naravno. Nježni pokreti fizioterapeuta u ugodnoj i opuštajućoj atmosferi uz potporu izvsnih eteričnih ulja napravit će točno onakav učinak kakav želite..bit će vam toliko lijepo da nećete htjeti otići od nas…

Čula/čuo sam za „Raindrop“ masažu, ali mi nije baš jasno što je to točno, možete li mi objasniti?

Putem Raindrop masaže na podrčje kralježnice se nanosi veća količina čistih, kemotipiziranih eteričnih ulja kako bi što efikasnije smanjili bolnu ukočenost mišića, smanji stres, kako bi tijelo doveli u energetsko-strukturnu ravnotežu, a Raindrop masaža se pokazala kao vrlo efikasno pomoćno sredstvo u slučaju da je kralježnica , ili neki njen dio, zahvaćen baktrijama ili virusima.

Zašto je maderoterapija tako efikasna u borbi s vječnim neprijateljem – celulitom?

Maderoterapija je izrazito efikasna vrsta masaže jer zbog relativno velikih drvenih predmeta kojima se radi razbijanje celulita vrlo je efikasno, a paralelno s time radi se vrlo efikasna limfna drenaža. Opuštanje je također vrlo efikasno u odnosu na druge vrste anticelulitnih masaža. Pritisak koji rade drveni predmeti ipak je neusporediv s ičim drugim.

Tko su korisnici i kome je namijenjena sportsko – medicinska masaža?

Sportsko medicinskom masažom vrlo se efikasno zagrijavaju i opuštaju tkiva, a namijenjena je prvenstveno sportašima/rekreativcima kojima se prije sportskih napora mišići zagrijavaju, da
bi im se nakon napora isti što brže oporavili.

Kada primjenjujete respiracijski trening?

Respiracijski trening uključuje: vježbe relaksacije, vježbe disanja, vježbe snaženja respiratorne muskulature, indicirana je za sva stanja u kojima respiratorni simptomi uzrokuju restrikciju.

Posao mi je takav da skoro cijeli dan sjedim. Može li mi vaš program mobilnosti (stretching) pomoći?

Naravno, putem našeg programa za stretching mišići se istežu preko fiziološke granice koju imaju u stanju mirovanja kako bi se gipkost tijela povećala u što većoj mjeri.

Često puta vidim oglase za „Cupping“ terapiju. Što je to?

Cupping terapija je drevna kineska terapija putem koje se vrućim vakuumskim čašama odiže meko potkožno tkivo kako bi poboljšali cirkulaciju. Cupping terapija efikasno smanjuje upale i ublažava bolove.