Sportsku masažu možemo primijeniti prije ili poslije sportske ili-ili nego druge zahtjevne tjelesne aktivnosti (to može biti i dugo sjedenje za stolom u uredu ili avionu – prekooceanske letove da i ne spominjemo).
Nakon sportske ili druge aktivnosti sportska masaža tijelo oslobađa od stresa koji je rezultat tjelesne aktivnosti. Ubrzavanjem fizioloških i metaboličkih procesa napetost u mišićima lakše se uklanja, kao i spojevi nastali iz mliječne kiseline (koja je prirodni nusproizvod rada mišića) koji izazivaju osjećaj boli, napetosti i „težine“. Također, ublažavaju se bolovi koji su posljedica fizičkih napora.

Sportska masaža vrsta je masaže u kojoj se „ciljaju“ samo velike skupine mišića (leđa, noge i mišići stražnjice – bez nje ne hodamo, ne stojimo i ne možemo napraviti pokrete tijekom tjelesne aktivnosti). Sportska masaža može uključivati i ruke, ako su u pitanju sportovi s loptom ili reketom (držanje lopte je vrlo zahtjevno za šaku i podlakticu).

previous arrow
next arrow
Slider

Ipak, morate znati nešto: nitko vas na stolu neće gaziti ili maltretirati. Također, nemojte se bojati da nećete moći nekoliko dana ustati iz kreveta, izubijani i puni modrica. Sve će biti u redu, samo se opustite i slobodno dođite.

Vaš Bioclinic tim.