U suvremenom svijetu oko 70 % infekcija otpada na akutne bolesti dišng sustava, odnosno akutne respiratorne infekcije (ARI). Ovim se postotkom ARI svrstava u najčešće bolesti čovjeka uopće. Od toga, u prosjeku, obolimo 3-5, a djeca čak do 10 x godišnje. Gotovo po definiciji, kažete li nekom da ste jučer bili (nešto) bolesti, gotovo svi će pomisliti da ste bili prehlađeni.

Rješavanje problema ARI-ja vrlo je kompleksan. Antivirusni lijekovi ne postoje, dok antibiotic (kao što i sami znate) djeluju samo na bakterije. Samo u HR godišnje se evidentira oko 2.5 milijuna bolesnika s ARI-jima. Uz sam napredak medicine, i kvalitete života, učestalost pojave ARI-ja među stanovništvom jednostavno ne pada. Razloga za to je nekoliko. Čovjekov je dišni sustav, za razliku od ostalih, otvoren i u stalnom kontaktu s vanjskim svijetom. Također, tu je velika brojnost i raznovrsna priroda uzročnika. Do sada znamo za više od 500 mikroorganizama antigenski različitih tipova, koji se prenose kapljičnim putem i dodirom te uzrokuju ARI. Među njima su, jasno, najzastupljeniji respiratorni virusi, na koje otpada oko 87 % infekcija.

Izravni i neizravni troškovi arija su, u najmanju ruku vrlo veliki. Oko 30% troškova zdravstvenog sustava otpada na liječenja ARI-ja, a 70% potrošnje antibiotika otpada upravo na to. Dakle, pred ovim brojkama ne možemo zatvarati oči.

U klasičnoj medicine nemogućnost brzog i točnog laboratorijskog dokazivanja brojnih i raznovrsnih uzročnika ARI-ja golem je problem. Posljedica toga je često puta nepotrebno, neracionalno, neodgovarajuće i neučinkovito liječenja. Učestalo propisivanje antibiotika dodatno otežava situaciju jer se, s jedne strane, javljaju mnoge nuspojave (mučnina, povraćanje, proljev, moguće oštećenje jetre), te sve veća rezistencija bakterija na antibiotike.

Srećom, Bioclinic tim nudi vam rješenje za oba problema: biorezonantna će dijagnostika bez ikakvih problema naći uzročnik respiratorne infekcije kod vas (imamo ogromnu bazu podataka svih patogena), biorezonantna terapija će ga neutralizirati dok će slana soba i parna ozonska sauna odraditi svoj posao u smislu općeg stanja tijela, detoksikacije i podizanja imuniteta.

Ukoliko se želite zaštititi od potencijalnih respiratornih infekcija, kontaktirajte nas!

Vaš Bioclinic tim.