Ako ste svjesni koliko je očuvanje zdravlja bitno vjerojatno ste već upoznati s pojmom “ozonska sauna”. Međutim, ako je riječ o novom pojmu i prvi ga puta čujete, ovaj će vam članak pomoći da razumijete što je ozonska sauna i koje su prednosti tretmana u njoj. U ovom tretmanu ozon se uvodi u parnu saunu, gdje se transdermalno apsorbira u kožu klijenta. Terapija ozonskom saunom najnapredniji je i revolucionarni tretman za postizanje najboljih zdravstvenih rezultata. Međutim, ova terapija je najmoćnija metoda čišćenja koja se koristi u velikoj mjeri u cijelom svijetu. Terapija ozonskom saunom ima mnoge zdravstvene prednosti. Pomaže u uništavanju mrtvih stanica i pomaže u stabilizaciji zdravih stanica.
13 ZDRAVSTVENIH KORISTI OZONSKE SAUNE
OPĆE POBOLJŠANJE I NAPREDAK: jedna od najvažnijih koristi tretmana ozonskom saunom je poboljšanje cirkulacije (a samim time i bolje izmjene tvari) za vrijeme tretmana. Brzina protoka krvi povećava se do 4x za vrijeme tretmana. Poboljšava se rad imunološkog sustava. Apsorpcija nutritivnih elemenata također je bolja. Klijentu se i te kako podižu i raspoloženje i koncentracija.
RAZBIJANJE : tijekom vremena, u našem se tijelu nakupljaju razni toksini koji, između ostalog, vode i do stvaranja celulita. Zahvaljujući blagotvornom djelovanju ozonske saune, koja razbija omotač unutar kojeg je “zarobljena” štetna tvar u tijelu, taj celulit nakon određenog broja tretmana polako se, ali sigurno, smanjuje.
NEUTRALIZIRANJE : boravak u ozonskoj sauni značajno će pomoći u bržem razlaganju mliječne kiseline, što je osobito važno kod štoprofesionalnih, što rekreativnih sportaša kako bi oporavak trajao što kraće i kako bi performanse bile što bolje.
OTEŽAVA ŽIVOT PATOGENIM ORGANIZMIMA : umjetno izazavana hipertermija (povećana tjelesna temperatura) vrlo je nepovoljan okoliš za život ili razmnožavanje mnogih patogenih organizama. Drugačije rečeno, bit ćete manje bolesni i daleko, daleko otporniji.
OLAKŠAVA KRONIČNI UMOR I STRES : vaš će se kronični umor smanjiti nakon nekoliko terapija u ozonskoj sauni, a zbog bitno boljeg psihofizičkog stanja smanjit će se i razina stresa u tijelu. Pravi mentalni wellness.
SMANJUJE BOL I UPALNE PROCESE: tretman u ozonskoj sauni izvrstan je protiv boli na traumatiziranom mjestu. Bez obzira jest li se preforsirali na treningu, istegnuli gležanj ili patite od artritisa, ozonska sauna pravo je rješenje za vas. Također će doći do smanjivanja i postupnog nestanka upalnih procesa u tijelu.
OLAKŠANJE KOD NEKIH OBLIKA ALERGIJA : tretmani u ozonskoj sauni blagotvorno će djelovati na neke vrste alergijskih reakcija kao što su ekcemi na koži ili psorijaza
TROŠENJE KALORIJA : tražite li vrlo efikasan, a u osnovi iznimno jednostavan način za trošenje kalorija ? Ne morate tražiti dalje jer ozonska sauna upravo je to. Gubitak 400-500 kCal po tretmanu.
DETOKSIFIKACIJA TIJELA : prednosti tretmana u ozonskoj sauni ne odnose se samo na puko nabrajanje činjenica. Nikako nemojte smetnuti s uma da tretman, na dubinskom nivou, detoksificira tijelo i odstranjuje štetne tvari, uključujući razne toksine iz tijela.
OMEKŠAVA KOŽU : imati sjajnu i glatku kožu ljudska je želja gotovo od pamtivijeka. Ozonska vam sauna u tome može i te kako pomoći. Kao što smo spomenuli prije, djeluje na izlučivanje štetnih tvari iz tijela, s jedne strane. S druge, odstranjivanje mrvtog sloja epiderme poprilično je lagano nakon tretmana u ozonskoj sauni. Tekstura vaše kože bit će izvrsna.
KRATKI DAH : tretman se pokazao jako dobrim kod osoba koje pate od “kratkog daha” ili imaju emfizem na plućima
UBRZAVA OPORAVAK : još jedna prednost tretmana u ozonskoj sauni je brže zacjeljivanje rana na tijelu. Ako ste doživjeli povredu, ozonska sauna je jedan od najboljih načina da što prije budete “u stroju”.
POMAŽE KOD PRESTANKA PUŠENJA : znate i sami koliko je teško prestati pušiti, pokušali ste to barem 100 puta. Ipak, tretmani u ozonskoj sauni mogli bi vam dosta pomoći u tome zbog efikasne eliminacije svih toksina iz tijela (naravno, uključujući i one koji su nusprodukt pušenja).  

Uvjerili smo vas ? Kliknite na KONTAKT i dogovorite termin.

 
Vaš Bioclinic tim.