Kako prestati pušiti uz pomoć laser tretmana ?

Najvažniji korak koji pušač može napraviti kako bi produžio život i povećao kvalitetu istog je odviknuti se od pušenja: svatko tko to uspije učiniti poboljšati će i svoje, i zdravlje svoje obitelji, a uštedjet će pozamašnu svotu novaca. Ako ste roditelj, sigurno ste svjesni uzrečice da su “djela glasnija od riječi”, pa svojoj djeci želite postati pozitivan primjer: Postoji mogućnost da više ne želite biti građanin drugog reda, ili vas je naprosto sram što i dalje pušite. Laserska terapija je tu, da vam pomogne. Da, možete prestati pušiti uz pomoć laserske terapije

Laserska terapija je potpuno sigurna i bezbolna. Blage laserske zrake se primjenjuju na određene energetske točke tijela, potiču tjelesnu proizvodnju endorfina. To su prirodne tjelesne kemikalije koje imaju smirujući, opuštajući učinak. Kada želimo prestati pušiti, događa se nagli pad razine endorfina koji dovodi do jake želje za nadoknadu endorfina koji daje smirujući učinak.
Laser terapija vam pomaže da se othrvate želji  za cigaretom, jer prirodno nadoknađuje endorfin i smanjuje stres. Terapija laserom je metoda koja koristi hladni laserski snop visoke valne dužine i male energije koji se primjenjuju na određene energetsko-akupunkturne točke na rukama, ušima i nosu.  Prednosti laserske metode  u odnosu na klasičnu akupunkturu su isto tako značajne, jer sam laserski snop prodire dublje od iglica, a samim time je i učinak djelotvorniji i dugotrajniji, bezbolna je, bezopasna.
Prilikom pušenja, u tijelu se oslobađa endorfin (znamo ga i kao hormon sreće), koji pušačima pruža osjećaj krasne opuštenosti. Ipak, taj osjećaj je prolazan, i to vrlo brzo te se nakon kratkog vremenskog intervala opet javlja želja za cigaretom.
Laserski tretman stimulira proizvodnju endorfina, što postepeno dovodi do gubitka želje za pušenjem, a na takav se način prestaje s pušenjem bez nervoze, stresa i naknadnog dobivanja kilograma.
Jednostavnije rečeno, tretmanom se endorfin diže na razinu na kojoj vaš organizam misli da ste upravo sada ugasili cigaretu.

Za ljude koji ne puše previše (do 30 cigareta dnevno) bit će potrebna 1 do 3 terapije, dok će kronični pušači (više od 30 cigareta dnevno) trebati do 6 terapija.
Više od 70 % pušača već nakon jedne terapije prestaje pušiti. Najviše ovisi o stvarnoj volji za prestanak, jer se želja za cigaretom izgubi ali ostaje navika da se u određenim trenucima posegne za cigaretom. Ta navika traje do 3 minute i svakako je treba nadvladati. Intervali navike i želje bit će sve duži dok                                                                                               sasvim ne prestanu (otprilike nakon mjesec dana).

Odlični razlozi za prestanak pušenja

Već nekoliko minuta nakon prestanka pušenja vaše tijelo se počinje čistiti. Vrlo brzo ćete primijetiti promjene u fizičkom i psihičkom zdravlju.
Nakon 20 minuta
Krvni tlak i puls se normaliziraju, povećava se cirkulacija krvi.
Nakon 8 sati
Razina ugljičnog monoksida u krvi značajno pada.
Nakon 2 do 3 dana
Manje sluzi u grlu i manje poteškoća s disanjem.
Nakon 5 do 7 dana
Osjetilo okusa i mirisa se poboljšava, vaš dah je svježiji, zubi čišći i razina tjelesne energije se povećava.
Nakon 2 do 3 tjedna
Simptomi odvikavanja su prošli i sada možete izdržati nekoliko sati da uopće ne pomislite na cigaretu. Rizik od nastanka krvnih ugrušaka se značajno smanjio.
Nakon 4 tjedna
Kašljanje, začepljeni sinusi i poteškoće sa disanjem postaju prošlost. Manje ste umorni, a pluća postaju otpornija na infekcije.
Nakon 2 do 3 mjeseca
Funkcija pluća se poboljšava za 5%.
Nakon 1 godine
Rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti je manji za 50%.
Nakon 2 do 3 godine
Rizik od nastanka pneumonije ili gripe je jednak kao i kod osoba koje nikada nisu pušile. Rizik od nastanka srčane bolesti i bolova u prsima nastavlja opadati.
Nakon 5 godina
Rizik od nastanka raka grla i mjehura je manji za 50%.
Nakon 5 do 10 godina
Rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti i krvnih ugrušaka je potpuno jednak kao i kod osoba koje nikada nisu pušile.
Nakon 10 godina
Rizik od nastanka raka pluća je smanjen za 50%. Rizik od nastanka osteoporoze se nastavlja smanjivati.
Nakon 15 do 20 godina
Rizik od nastanka raka pluća, grla i mjehura je jednak kao i kod osoba koje nikada nisu pušile. Ipak, osobe koje su pušile 20 cigareta dnevno dugi niz godina, će imati 50% veći rizik od nastanka raka pluća tijekom cijelog života.

Jednom kada prestanu pušiti, pušači već nakon nekoliko mjeseci ističu da se suočavaju s manje stresa nego u doba kada su pušili.
Dokazano je da nikotin ne smanjuje razinu stresa, već ju značajno povećava. Onaj osjećaj smanjenja stresa kada zapalite cigaretu je potpuno lažan i u pitanju je samo zadovoljavanje nikotinske krize.
Više vremena
Brojni pušači se iznenade kada shvate koliko vremena im je oduzimalo pušenje i razmišljanje o pušenju.
Imat ćete više vremena i nećete morati brinuti gdje ćete kupiti cigarete, kada ćete zapaliti i nećete trošiti vrijeme na cigarete.
Osjećaj zadovoljstva
Postizanje cilja predstavlja nevjerojatno zadovoljstvo, naročito kada je put prema cilju težak i morali ste prijeći preko puno prepreka.

 

Želie li prestati biti ovisnik, obavezno nam se javite telefonom ili mailom.