Gotovo svi znamo što je celulit i kako nastaje, a sada je došlo vrijeme da krenemo u konačan obračun s njim. Celulit je, prije svega, posljedica lošeg načina života koji se reflektira kroz lošu i neadekvatnu ishranu, manjkav unos tekućine te nedovoljno kretanje, kao i stres. Kao i mnoge stvari u životu, i celulit dolazi u fazama. U prvoj je fazi celulit vidljiv golim okom, u drugoj fazi dolazi do zadržavanja tekućine i počinjemo osjećati sitne čvoriće. Treća faza se manifestira gušćom tekućinom, kožom koja dobiva bore i tu dolazi do planetarno poznatog izgleda “narančine kore”. U zadnjoj je fazi tekućina već vrlo gusta, čvorići su dosta tvrdi, a vidljive su rupice i kvržice.

Uz klasičnu ručnu anticelulitnu masažu koja je primarno namijenjena razbijanju masnih nakupina, kod maderoterapije upotrebljavamo valjke (oklagije) različitih tekstura koji se od davnina koriste za oblikovanje tijela.
Najvažniji zadatak ove masaže je stimulacija protoka limfe, što se izvodi ravnomjernim i ritmičkim pokretima. Ovo je osnovni korak u borbi protiv narančine kore, vjekovnog neprijatelja žena. Stimulacija limfnog sustava, osim estetskog, postiže drugi, ne manje važan efekt : detoksifikaciju i izbacivanje toksina iz našeg tijela, kao i unutarnju relaksaciju organizma. Limfni je sistem zadužen za izbacivanje toksina iz našeg tijela, koji zbog našeg neodgovornog načina života ostaju dugo zarobljeni u našem tijelu. Pod pojmom “toksini” ne mislimo samo na teške metale ili otrove, nego i sav onaj višak masti i šećera koji skoro svi prekomjerno konzumiramo, i koje hrane masne stanice koje nakon nekog vremena neminovno postaju celulit.

Maderoterapija se preporuča svima koji se žele riješiti celulita s područja nogu i bedara. Kombinacija klasične ručne anticelulitne masaže i maderoterapije dobiva se sinergijski (puno, puno bolji) rezultat nego ako bi se te dvije tehnike prakticirale odvojeno. Pročišćavanje limfnog sustava, svojevrsna limfna drenaža, i te kako dobro djeluje i na naš imunitet, snažno ga jačajući.
Iako je iznimno popularna za razbijanje celulita i smanjenje ukupnog obujma tijela, može se koristiti na različitim dijelovima tijela u različite svrhe : maderoterapija lica, tijela te anticelulitna maderoterapija.
Maderoterapija lica izvodi se manjim valjcima (rolerima) i tako stimuliramo krvotok i limfu te potičemo stvaranje kolagena i elastina u koži. Rezultat ovog postupka su smanjene bore, eliminacija natečenosti donjih kapaka, smanjenje podbratka te svježiji i zdraviji izgled kože lica.
Maderoterapija tijela prvenstveno se odnosi na oblikovanje tijela, dok masaža valjcima možemo utjecati na ublažavanje bolova u leđima i vratu, kao i na relaksaciju.
Anticelulitna masaža valjcima usmjerena je na razbijanje strukture nakupina masnih stanica koje oblikuju celulit, a stimulirani limfni sustav razgrađenu masnoću vremenom izbacuje iz tijela putem urina. Mnogi klijenti kažu da im je maderoterapija čak ugodnija od ručne anticelulitne masaže.

Kako izgleda masaža valjcima ?

Na početku samog tretmana nanosimo ulje ili kremu za masažu ovisno o tipu kože i problemu koji želimo eliminirati. Moramo biti svjesničinjenice da je masiranje suhe kože izrazito bolno. Odabrani proizvod nanosimo vrlo blagim i nježnim pokretima, gladeći kožu a na taj način kožu pripremamo za slijedeći korak : upotreba valjka. Vrlo je bitno naglasiti da su pokreti koje prakticiramo uvijek u smjeu toka limfe. Kada masiramo noge, čvršći je pokret prema gore, a kod masaže lica ili leđa čvršći su pokreti usmjereni prema dolje.

Mnogobrojna su iskustva pokazala da je maderoterapija izuzetno moćan saveznik u borbi protiv celulita. Izvrsne je rezultate pokazala i kod klijentica koje imaju bolne, otečene ili umorne noge. U tom je smislu ova terapija pravo olakšanje. Nekim klijentima ovaj tretman donose pravo fizičko i mentalno opuštanje. Smatramo daje maderoterapija nešto što morate probati, imali celulit ili ne !

KONTRAINDIKACIJE : problemi s venama i trombozom, niski prag osjetljivosti na bol, menstruacija, kožne bolesti, gnojne upale.