Sve koristi terapije kisikom

Zašto je kisik toliko važan ?

Opskrba stanica kisikom primarni je uvjet zdravlja za ljudsko biće. Kroz kemijske procese on postaje izvor energije, bez njega život ne bi bio održiv, a također je i glavni izvor energije za rad mozga.
Kisik, također, stabilizira živčani sustav i djeluje smirujuće, uništava anaerobne patogene organizme, snažan je detoksifikator, tj. uklanja slobodne radikale iz organizma.
Kod čovjeka, apsorpcija se kisika događa u plućima, te se putem krvi prenosi u sve ostale organe. Moramo razlikovati vanjsko disanje, što je proces izmjene kisika i ugljičnog dioksida između atmosfere i naših pluća, te stanično disanje, koje predstavlja oksidativni proces, čija je posljedica oslobađanje energije.
Manjak kisika u plućima nazivamo hipoksija. Današnji ritam života suvremenog čovjeka koji podrazumijeva loše i brze obroke, pušenje, stres, fizičku neaktivnost, kao i onečišćenje okoliša, nužno rezultira smanjenom količinom kisika u krvi. Kao dodatan “šlag na tortu”, postoje i razna stanja koja također dovode, ili dodatno otežavaju stanje hipoksije..to su : astma, KOPB, cistična i druge fibroze, cirkulacijski poremećaji, srčani problemi, teško fizičko opterećenje, rad u umjetno ventiliranim zgradama i drugi nepovoljni čimbenici…


Posljedice pomanjkanja kisika u organizmu

Bez dovoljno kisika stanice postaju sve slabije i podložnije razvoju bolesti. Prvi simptomi manjka kisika u organizmu su: umor, slabost, osjećaj hladnoće, slabljenje pamćenja i koncentracije, lupanje srca, bolovi u mišićima, bljedilo, vrtoglavica, razdražljivost, česte infekcije, pojačano lučenje želučane kiseline.
Nadalje, manjak kisika u organizmu dovodi do srčanih bolesti, probavnih tegoba, bolesti dišnih puteva, kroničnih infekcija, bolnih, upaljenih i natečenih zglobova, opće slabosti.
Na primjer, uzrok srčanog udara je smanjen dotok kisika u srčani mišić zbog začepljenih koronarnih arterija, što rezultira jakim bolovima u prsištu, a na mjestu prestanka opskrbe kisikom ostaje trajno oštećenje. Hipoksija stimulira simpatički živčani sustav što izaziva ubrzan rad srca i dovodi do umora srčanog mišića, a pojava nepravilnosti u srčanom ritmu posljedica je popuštanja srčanog mišića što dovodi do razvoja plućnog edema i edema na periferiji.
Niska razina kisika omogućuje oštećenim stanicama da se razmnožavaju i stvaraju nakupine i izrasline, a dolazi i do smanjenja apsorpcije važnih vitamina, minerala i drugih nutrijenata.
Korist od primjene kisika kao pomoćne metode u modernoj medicini danas je nedvojbena. U kombinaciji s drugim prihvaćenim metodama liječenja, kisik iznimno je moćan lijek kojim se učinkovito liječe ili ublažavaju sve bolesti u kojima su nedostatak kisika i loše stanje cirkulacije uzrok ili posljedica zdravstvenih teškoća, kao i sve upale, infekcije i brojnih drugih stanja.

Koristi terapije kisikom

• Napredak i poboljšanje kod kroničnih i/ili rana koje teško zacjeljuju (gangrena, dijabetičko stopalo, dekubitus), osobito u slučajevima infekcije bakterijama koje su stekle otpornost na antibiotike
• Poboljšanje u slučaju osteomijelitisa (upala kostiju s propadanjem) , i drugih degenerativnih bolesti kostiju (aseptička nekroza, osteoradionekroza)
• Posljedice i komplikacije dijabetesa (dijabetičko stopalo, retinopatija, propadanje krvnih žila, zatajenje bubrega…)
• U slučaju ulceroznog  kolitisa i Crohnove bolesti
• Kod trovanja dimom i otrovnim parama
• Brži oporavak nakon akutnih ili kroničnih stanja kao posljedica teških trauma (ubrzava zacjeljivanje kostiju, smanjuje se mogućnost raznih infekcija, rehabilitacija je brža)
• Pomoć u slučaju smanjene psihofizičke kondicije ili oslabljenog imuniteta

Mjerenje nivoa kisika u krvi je besplatno, a po potrebi se pristupa terapiji. 

Za sve informacije ili naručivanje na mjerenje/terapiju nazovite ili pošaljite mail, čekamo vas !